8 juni 2007
00:00

BK Vången

Referat: AIF Barrikaden - BK Vången

Äntligen var det dags för en trepoängare igen. Matchen på Mellanheden mellan Barrikaden och Vången var en riktigt trevlig historia för de runt 50 åskådarna.
Efter chanser åt båda hållen kunde Barrikaden slå in 1-0 i mitten av första halvlek.
Micke kastade inkastet som tog sig ända fram till Kristoffer som kunde slå in bollen.
1-0 i halvtid och Barrikaden visade tidigt i andra att man inte var nöjda med ett mål.
Fem minuter in i andra halvlek fick Dan ställa sig i målet. Rafa tvingades utgå efter känningar av en sträckning han fick redan i början av första halvlek. Dan lyckades sen hålla nollan vilket naturligtvis var bra även om han inte hade så mycket att avvärja. Strax efter målvaktsbytet avgjordes så matchen genom 2 snabba mål. 2-0 kom efter hörna av Sosa, där Erik påpassligt och retsamt nickade bollen mellan motståndar-målvaktens ben. 3-0 kom tätt efter då Erik fick läge i straffområdet men valde att för en gångs skull spela den i sidled. Mick missade men Kristoffer snappade upp bollen och slog hårt in bollen i mål. I matchens sista minuter kunde så Andi punktera matchen med sitt 4-0-mål efter en tilltrasslad situation i målområdet.
3 sköna poäng för "Malmös bästa division 6-gäng"!

Målskyttar, Barren: Kristoffer 2, Erik, Andi

Mats skrev ett referat på en Mac som inte gick att spara men påpassligt skickade han det via mail och kunde kopiera in det dagen efter, när någon annan redan skrivit ett... Det finns här nedanför:

Varmt, dammigt och ett taggat Barrikaden! En fredagkväll på Mellanheden kan väl knappast
vara bättre... Matchen började något trevande från båda lagen och spelet bjöd inledningsvis inte på några större glädjeämnen. Spel mot båda målen men inga direkta målchanser för något av lagen. Ok, en räddning på mållinjen av Vångenlirarna får väl räknas... Barrikaden hade några snabba kontringar som dock effektivt stoppades av en sent vinkande linjeman. Dock var det rättvinkat i alla fall i de flesta fallen. Det kanske är dags att öppna ögonen för annat än bollen grabbar!

Resultatet blev 4-0 till Barrikaden efter mål av Kristoffer i första halvlek. I andra halvlek gjorde Erik 2-0, Kristoffer 3-0 och Andreas 4-0 alldeles innan slutsignalen. I övrigt en hyfsad match med ett par gula kort, mest för snack. Värt att notera var att Dan började på vänsterbacksposition men fick i andra halvlek dra på sig Rafaels målvaktskläder efter att han skadat sig på första insparken. Dan fick några skott men det var mest plockebollar som han sen skickade upp med riktigt långa utsparkar.